Enthousiast bestuurslid gezocht!

Wat is ‘Mens Achter de Patiënt’? 

Stichting Mens Achter de Patiënt zet zich in voor mensgerichte en interprofessionele zorg. Wij vinden dat dit begint bij mensgericht onderwijs. In de afgelopen jaren zijn we dan ook druk bezig geweest met het ontwikkelen, toetsen en promoten van mensgericht en interprofessioneel onderwijs. Dit heeft geleid tot een flinke groei van onze organisatie. Komend jaar zullen ongeveer 850 studenten van vier verschillende onderwijsinstellingen in Limburg deelnemen aan de onderwijsmodule van Mens Achter de Patiënt (MAP). Daarnaast zijn we actief aan het uitbreiden, ook in andere regio’s, en zal komend academisch jaar in Antwerpen, Breda en Eindhoven geMAP’t gaan worden. 

Wij zijn op zoek naar jou! 

Wellicht dat je MAP in de afgelopen tijd voorbij hebt zien komen. Misschien heb je deelgenomen tijdens je studie of heb je er van gehoord via je medestudenten. Ook als je nog niet eerder van MAP gehoord hebt, maar wel geïnteresseerd bent om samen de zorg mensgerichter te maken, zijn wij misschien wel op zoek naar jou!  

Wij zoeken namelijk enthousiaste studenten die bij willen dragen aan de groei en verduurzaming van Stichting Mens Achter de Patiënt. Het team van MAP is toegewijd, betrokken en verbonden, zowel met elkaar als met de doelen van MAP. Daarnaast vinden we gezelligheid ook erg belangrijk. Bovendien wordt persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd en zorgen we er samen voor dat jij kunt groeien.  

Welke functies zijn er binnen ons bestuur?

Om je een goed beeld te geven van de verschillende functies binnen ons bestuur, hebben we hieronder een korte omschrijving gegeven van de verschillende commissies. Voor meer informatie kun je ons contacteren via: [email protected]. Graag gaan we met je in gesprek om te kijken met welke functie jij affiniteit hebt en waar jij het beste past binnen ons bestuur. 

 

Commissie Deelnemers 

Als lid van deze commissie heb je nauw contact met de patiënten en studenten die deelnemen aan de onderwijsmodule. Je bent verantwoordelijk voor het informeren en inplannen van de deelnemers. Ook is deze commissie verantwoordelijk voor het inschrijven van nieuwe patiënten; vorig academisch jaar hebben we met trots de 200ste deelnemende patiënt ingeschreven! In deze commissie heb je de kans om de patiënten te leren kennen en te zorgen dat het onderwijsprogramma goed loopt. 

Commissie Communicatie 

Als commissie communicatie ben je verantwoordelijk voor de externe communicatie van Mens Achter de Patiënt. Dit houdt in dat je contact onderhoudt met pers en andere media en dat je de identiteit en activiteiten van Mens Achter de Patiënt communiceert naar de buitenwereld via o.a. onze website, LinkedIn en Facebook. Daarnaast worden de verhalen van patiënten en studenten in beeld gebracht. Zo is onlangs het tweede magazine van Mens Achter de Patiënt, vol met bijzondere interviews en ervaringsverhalen uitgebracht. Veel is mogelijk als jij een proactieve en creatieve mentaliteit hebt 

Commissie Evenementen

De patiënten die deelnemen aan Mens Achter de Patiënt doen dat geheel vrijwillig. Om de patiënten in het zonnetje te zetten organiseren we twee keer per jaar een deelnemersdag. Ook willen we bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de patiënt en dit doen we door het organiseren van workshops en lezingen.  In deze commissie heb je veel vrijheid om op jouw manier iets terug te doen voor de deelnemende patiënten. 

Commissie Extern

Bij de onderwijsmodule Mens Achter de Patiënt delen veel patiënten hun ervaringen over verminderd welzijn, ziekte en zorg. De commissie extern heeft als taak om nieuwe deelnemers te werven. Dit doet de commissie o.a. door een netwerk op te bouwen bij vele patiëntenorganisaties. Door het geven van bijvoorbeeld lezingen op informatieavonden, te staan op een opendag in het ziekenhuis, of door een interview op de radio wordt geprobeerd zo veel mogelijk mensen te bereiken en te werven! Met jou enthousiasme prikkel je de patiënten om deel te nemen aan MAP. 

vorige

volgende