Inspirerende Boeken

Het delen van ervaringen staat bij Stichting Mens Achter de Patiënt centraal. Een aantal MAP ervaringsdelers hebben hun ervaringen met zorg, ziekte en welzijn op papier gezet en schreven een boek. Met hun eigen verhaal inspireren ze anderen.

Via deze pagina willen we een aantal van deze boeken graag in het zonnetje zetten.

Veel leesplezier!

Jouw boek ook op deze pagina? Neem contact op met: [email protected]

 

 

Ik ben niet van suiker

Ik ben niet van suiker

Levensverhaal van een zeldzame diabeet

Dit boek, geschreven door MAP ervaringsdeler Judith, is de zoektocht van een jonge vrouw naar zichzelf en in die zoektocht komt zij erachter dat de manier waarop haar diabetes wordt behandeld niet de juiste is.
Tijdens haar zwangerschap is Judith van den Reek continu misselijk. Doordat ze diabetes heeft, raken haar bloedglucoses ernstig ontregeld. Het leidt ertoe dat haar dochter met slechts zeven maanden geboren wordt. Als Bente na tien weken thuiskomt, kampt Judith met een angststoornis en kiest ze uiteindelijk voor opname bij een Centrum voor Onverklaarde Lichamelijke Klachten om er bovenop te komen. In eerste instantie lukt dat, maar drie jaar later krijgt ze een flinke terugval in haar angstklachten. Judith volgt dan een EMDR-therapie om alsnog haar zwangerschap te verwerken. Dat is het begin van de zoektocht naar haar diabetesverleden. Vastberaden volgt ze haar gevoel dat er iets niet klopt in haar verhaal. Ze zal uiteindelijk gelijk krijgen.
‘Ik ben niet van suiker’ beschrijft het medische circuit, Judiths (lichamelijke en mentale) strijd, angst en wanhoop, maar laat vooral ook haar doorzettingsvermogen en veerkracht zien. Zij schrijft open, eerlijk, kwetsbaar, ontroerend en soms met de nodige zelfspot.

De verkoopprijs is €19,99 en wanneer je besteld via: [email protected] gaat 10% van de opbrengst naar Mens Achter de Patiënt!

Meer informatie:
Voor meer informatie en bestellen kun je contact opnemen met Judith ([email protected]). Neem gerust een kijkje op: www.judithvandenreek.nl

 

Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte

Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte

Gids voor zieken, naasten en professionals

Je staat midden in het leven en opeens krijg je te maken met een chronische ziekte. Hoe ga je daarmee om, als patiënt en als naaste? Deze gids biedt herkenning, hulp en handvatten, bijeengebracht door de ervaringsdeskundigen zelf.

Graag vragen wij jullie aandacht voor dit waardevolle, veelzijdige boek. Een van onze ervaringsdelers, Peter van den Berg, heeft hiervoor het initiatief genomen en hij wil deel van de opbrengst schenken aan Stichting Mens Achter de Patient. Van harte aanbevolen!

Peter van den Berg hoorde op zijn 39ste dat hij Parkinson heeft en Angélique van de Lit heeft vanaf haar 48ste ALS. Als collega’s hadden zij mooie gesprekken over hoe zij met hun ziekte omgingen. Ze deelden hun verdriet, de weg naar acceptatie, de omgang met hun naasten en hun manier om naar de toekomst te kijken. Nu delen ze hun gezamenlijke pad in deze bundel vol praktische informatie afgewisseld met persoonlijke intermezzo’s van chronisch zieken en concrete adviezen van psychologen en coaches.

Naast een kennismaking met ziektes als ALS, Parkinson, MS, Kanker, Reuma en Lyme komen alle kanten van een chronische ziekte aan de orde: werk, relaties, gezin, emoties en financiën.
Voor patiënten en zieken: herkenning in persoonlijke verhalen. Je moet verder, maar hoe?
Voor familie en vrienden: begrip en handvatten. Hoe kun je een chronisch zieke steunen?
Voor collega’s: inzicht in de grenzen aan het functioneren. Wat kun je verwachten van je collega?
Voor studenten en professionals: kennis over de persoonlijke ervaring van een patiënt/ kant van een ziekte. Hoe bied je de meest passende zorg?

Deze gids wil hoop, troost en perspectief bieden naast praktische handvatten voor een waardevol leven.

De verwachte boekhandel prijs is € 34,95. Wanneer je deze (door de redactie gesigneerde) bundel voor 10 juli 2020 besteld dan gaat €2,50 naar Mens Achter de Patient (alleen in Nederland zonder bezorgkosten). Wil je bij de bestelling aangeven dat je via MAP de bundel besteld?

Meer informatie:
Voor meer informatie en bestellen kun je contact opnemen met Peter (06-42368669 / [email protected]). Neem gerust een kijkje op: www.jong-en-parkinson.nl/l/beterleven/