MAP congres

19 maart aanstaande is het zover: dan zal het eerste MAP congres plaatsvinden! Met als titel ‘Mensgerichte zorg kun je leren!’ Tijdens dit congres zullen verschillende lezingen en workshops worden aangeboden, die aansluiten bij de volgende drie thema’s: mensgerichte zorg, mensgericht onderwijs en ervaringsdeskundigheid.

 

VOOR WIE?
Iedereen die het gedachtegoed van ons ondersteunt en/of uitdraagt is van harte welkom om deel te nemen aan het congres: studenten, zorgprofessionals, ervaringsdelers, zorgprofessionals, docenten, andere geïnteresseerden enz.
 
WANNEER?
Vrijdag 19 maart 2021.
 
KOSTEN:
Studenten: gratis, Goodiebag optioneel à €2,50
Niet-studenten: €9,75 inclusief Goodiebag 
 
PRAKTISCHE INFO:
– Inschrijven kan vanaf 18 januari 2021.
– Er is een ochtend- en middagprogramma samengesteld. Je bent welkom om bij het ochtend- én middagprogramma aan te sluiten, of bij één van de twee.
Ochtendprogramma: 9:00 – 13:00 uur
Middagprogramma: 13.30 – 17:00 uur
– Blijf op de hoogte van alle updates over het congres via het >FB-event< of het >LinkedIn-event<.
 
VRAGEN?:
Heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Hieronder een handig overzicht van de sprekers die een lezing of workshop gaan verzorgen:

Jamiu Busari

Jamiu Busari

Jamiu Busari, geboren in Engeland en Afrikaans van afkomst, woonde en studeerde in Engeland, Nigeria, Curaçao, Nederland, Canada en de Verenigde Staten. Zijn persoonlijke en professionele benadering van het leven wordt bepaald door zijn blootstelling aan diverse culturele achtergronden. Jamiu is kinderarts, lid van de diversty and inclusivity advisory board van Maastricht University en een toegewijd spreker en pleitbezorger voor diversiteit, maatschappelijke verantwoording en morele verantwoordelijkheid jegens de kansarmen in de samenleving. Hij ontving verschillende prijzen, waaronder een Educational Leadership Award (2015) en de prijs Clinician of the Year (2015). In deze workshop zal Jamiu de deelnemers meenemen in zijn ervaringen met diversiteit in de zorg. Door in gesprek te gaan met elkaar wordt onderzocht hoe communicatie en bejegening van patiënten met een andere achtergrond beïnvloed wordt door o.a. (verborgen) privileges.

Wat zou jij willen weten over diversiteit in de zorg en interculturele communicatie?

Hans Peter Jung

Hans Peter Jung

Hans Peter Jung is praktijkhouder van een huisartsenpraktijk in Afferden en is een voorbeeld van een actieve zoektocht naar het (her)winnen van compassie in het werk. Hans Peter Jung en zijn collega’s hebben het aangedurfd om mee te doen aan een pilot van zorgverzekeraar VGZ waarbij de huisarts per patiënt betaald krijgt in plaats van per consult. Op deze manier heeft de huisarts meer tijd voor zijn patiënten en kan hij zich focussen op “positieve gezondheid”. Uit onderzoek blijkt dat 25% minder doorverwijzingen plaatsvinden door de verbinding aan te gaan met de patiënt en diens omgeving. In 2017 behaalde hij de compassieprijs en zijn initiatief is aansprekend voor velen: van patiënten tot zorgverleners, gemeenten, welzijnsorganisaties en politiek.

Wat zou jij willen weten over positieve gezondheid?

 

Sander de Hosson

Sander de Hosson

Sander de Hosson is longarts bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, met als aandachtsgebied palliatieve zorg. Hij behandelt patiënten met een ongeneeslijke ziekte, bij wie de laatste levensfase is aangebroken. Samen met een team van zorgverleners streeft hij naar de beste kwaliteit van leven en sterven voor de patiënt. Daarnaast is De Hosson een veelgevraagd spreker voor lezingen en schreef hij het boek “Slotcouplet”, waarin hij zijn ervaringen met de zorg deelt.
Door zijn mensgerichte kijk op de zorg, sluit zijn gedachtegoed erg aan bij dat van ons! Hierdoor zijn we extra verheugd dat hij bij ons congres wil aansluiten als een van de sprekers voor de plenaire lezing!
Wat zou jij willen weten over palliatieve zorg?