Mensgerichte zorg door mensgericht onderwijs

Submenu

Welkom bij MAP

JOUW ERVARINGEN ZIJN
UNIEK EN WAARDEVOL!

Onze droom? Mensgerichte zorg door mensgericht onderwijs. Dit willen wij realiseren door (toekomstig) zorgprofessionals bewust te maken van de impact die ziekte of beperking kan hebben op iemands leven.

Als iemand met ervaring met zorg en ziekte weet jij het als geen ander: ziekte heeft impact. Ervaringsdelers bij Mens Achter de Patiënt (MAP) spelen een belangrijke rol in de opleiding van toekomstige zorgprofessionals. Met jouw verhaal kan je een verschil maken!

LIJKT HET JOU LEUK OM BIJ TE DRAGEN
AAN MENSGERICHTE ZORG?

We zijn altijd op zoek naar mensen die hun ervaring willen delen met ziekte, zorg en welzijn. Ook mantelzorgers en ouders van een kind zijn van harte welkom. Als student kan je ook meedoen aan onze onderwijsmodule. Of ben je werkzaam in de zorg of het (medisch) onderwijs en geïnteresseerd in mensgerichte zorg & interprofessionele samenwerking? Op andere pagina’s kan je meer informatie vinden toegespitst op ervaringsdelers, studenten en professionals. Je kunt ook altijd een mailtje sturen. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@mensachterdepatient.nl

 

 


WAAROM IS MAP NODIG?

 

 

 

 

HOE WERKT DE ONDERWIJSMODULE?

Ons reguliere onderwijsprogramma, de MAP-Module, bestaat uit drie bijeenkomsten, waarbij studenten van verschillende opleidingen in contact komen met ervaringsdelers. Naast deze reguliere module biedt MAP ook nog een extra module aan. In deze Communicatie is Kinderspel (CIK) module ligt de focus voornamelijk op communicatie met jonge ervaringsdelers en hun ouders/verzorgers.

Hoe de module zal worden aangeboden is afhankelijk van de actuele coronasituatie.
Hierover ontvang meer informatie van ons via de mail. 

 

 

 

BIJEENKOMST 1

Tijdens deze gezamenlijke bijeenkomst op de onderwijsinstelling leren de studenten en ervaringsdelers elkaar kennen. Er wordt ingegaan op hoe het nu eigenlijk gesteld is met de empathie in de gezondheidszorg. Aan het eind van  de bijeenkomst worden viertallen gevormd (drie studenten en één ervaringsdeler).

 

 

 

BIJEENKOMST 2

Het viertal spreekt af op een door de ervaringsdeler gekozen locatie. Tijdens deze tweede bijeenkomst staat het verhaal van de ervaringsdeler centraal. De studenten leren ‘de mens achter de patiënt’ kennen.

 

 

 

BIJEENKOMST 3

Alle studenten en ervaringsdelers komen weer bijeen op de onderwijsinstelling. In deze laatste bijeenkomst staat de leerervaring van de student centraal. Wat hebben ze geleerd?
Wat nemen ze mee in hun carrière als toekomstig zorgprofessional?

 

 

 

 

 

STICHTING MENS ACHTER DE PATIËNT

Beethovenstraat 9
6245 GK te Eijsden

info@mensachterdepatient.nl
KvK-nummer: 68764979

Ontwikkeld in samenwerking met:

 

Volg ons online

          

 

 

 

 

Cookie-instellingen