Uitvoering Zuyd Hogeschool

Ben jij een eerste- of tweedejaars student bij een zorgopleiding of chronisch zieke patiënt? Vind jij ook dat we in de zorg meer oog moeten hebben voor de mens en niet alleen voor de ziekte? Wij ook!

Mens Achter de Patiënt is een bekroond onderwijsprogramma bedacht dóór en vóór studenten. Mens Achter de Patiënt heeft als doel om studenten bewust te maken van het belang van empathie in de zorg en daarnaast patiënten een stem te geven in de medische curricula. In dit project ga je samen met verschillende studenten in gesprek met chronisch zieke patiënten tijdens drie bijeenkomsten.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 23 mei, 18:30 op locatie Nieuwe Eyckholt 300, 6419 DJ te Heerlen, ruimte D. 0.214. Je gaat in gesprek over wat patiënten verwachten van hun zorg? Waar missen patiënten steun van zorgverleners? Daarnaast wordt ook de andere kant van het verhaal belicht: Wat vinden studenten moeilijk in hun relatie tot patiënten? Op het einde van deze bijeenkomst worden drietallen gevormd; twee studenten en één patiënt. Dit drietal maakt een afspraak voor de tweede bijeenkomst.

Bijeenkomst twee vindt plaats op een door de patiënt gekozen locatie. Je gaat samen met je medestudent de diepte in met ‘jouw’ patiënt. Je gaat in gesprek over hoe ziekte het leven van de persoon heeft beïnvloed en hoe hij of zij ermee omgaat? Hoe hebben zorgverleners een positieve of negatieve rol gespeeld in hun ziekteproces? Je gaat dit gesprek niet alleen aan. Je gaat samen met een andere student die een andere studie doet. Voorbeelden van deelnemende studentengroepen zijn: studenten geneeskunde en gezondheidswetenschappen van Maastricht University en gezondheidsfaculteitstudenten van Zuyd Hogeschool.

De derde en laatste bijeenkomst vindt plaats op 13 juni, 18:30 op locatie Nieuwe Eyckholt 300, 6419 DJ te Heerlen, ruimte ruimte D. 0.214. In deze bijeenkomst licht ieder drietal  toe wat zij bijzonder vonden in hun gesprek met hun patiënt. Wat neem je mee als toekomstig zorgprofessional en hoe zou de zorg moeten veranderen? Allemaal vragen die ter sprake komen tijdens de laatste bijeenkomst, waar ontzettend mooie inzichten gedeeld worden.

Informatie in brochurevorm vind je door op te knop hieronder te drukken. Inschrijven kan door HIER te klikken.
[dt_sc_button link=”https://www.mensachterdepatient.nl/download/1379/” size=”medium” bgcolor=”” variation=”” textcolor=”” target=”_blank”]Meer informatie![/dt_sc_button][dt_sc_hr_invisible_small /]

vorige

volgende