Sfeerverslag Winter High Tea

 

Een geslaagde high tea heeft eigenlijk maar een paar dingen nodig; lekker eten in grote hoeveelheden, thee en natuurlijk een fijn gezelschap. De winterse MAP high tea was geen uitzondering.

Vrijdag 24 januari verzamelde een grote groep mensen zich in de Donderie te Roermond. Samen gekomen om te genieten van al het lekkers en elkaars gezelschap. Samen gekomen om MAP te vieren.

Het programma van de middag was veelzijdig. Eva en Romy beten de spits af met een update over de stichting, er werden MAP- momenten gedeeld en, ondertussen al een traditie; de gouden, zilveren en bronzen speldjes werden uitgereikt. Bijzonder aan deze deelnemersdag waren de MAP-talks. De welbekende TED-talks werden in een nieuw MAP jasje gestoken en twee ervaringsdelers deelden hun verhaal met een volle zaal. Met de hulp van een coach hadden zij zich voorbereid om op een podium met een microfoon in hand, de aanwezigen mee te nemen op hun persoonlijke reis. De reis die ze hebben moeten afleggen nadat een aandoening hun leven volledig overhoop gooide. Eerlijk en open deelden ze hoe je constant verschillende uitdagingen tegenkomt en alles opeens vanuit een heel ander perspectief moet bekijken. Hoe liefde en hoop nodig zijn om niet alleen je grenzen te verleggen, maar ook om positief te blijven en om te gaan met eenzaamheid. Het was een prachtige, emotionele toevoeging aan de middag die ervoor zorgde dat de warme sfeer die al in de zaal hing, alleen nog maar warmer werd. Nadat deze kwetsbare verhalen zo open gedeeld waren, raakten de aanwezigen aan de praat, het was te merken dat de MAP-talks ervoor hadden gezorgd dat men dichter tot elkaar kwam, er werd druk gepraat en ervaringen gedeeld. Er was aandacht voor elkaar.

Na het aandachtige luisteren was het tijd voor het volgende onderdeel van de high tea;  de lange tafel vol lekkernijen was namelijk niet onopgemerkt gebleven. Alles was met liefde bereid door het MAP-team met maar een doel; bedanken. Taarten, quiches, wraps of soep, het stond allemaal uitgestald en er was voor ieder wat wils.

Een tafel met baksels was echter wel erg bijzonder, dit waren de deelnemers van de “Heel MAP bakt” wedstrijd. Bij de uitnodiging voor de high tea was het mogelijk om je in te schrijven voor deelname aan de wedstrijd en met veel enthousiasme zijn een aantal MAP-deelnemers aan de slag gegaan.  Maar wie was nou dé meester bakker? Alle aanwezigen mochten jureren en namen een hap van elk baksels om vervolgens op hun favoriet te stemmen. Marieke werd, met haar taart in volledig MAP thema, de meester bakker van de middag. (Zie de foto’s hiernaast om de deelnemende baksels te bewonderen!)

Het was een fijne dag waar het warme “MAP gevoel” volop aanwezig was. Oude bekenden praatte bij en nieuwe contacten werden gemaakt. Er werd veel gepraat, veel gelachen en natuurlijk veel gegeten.

Wij, als team MAP, hebben enorm genoten van jullie aanwezigheid en enthousiasme. Bedankt voor jullie inzet  en hopelijk tot de volgende!