Sfeerverslag Zomer BBQ

Wegens de extreme hitte in de zomermaanden werd de eerste MAP Zomer BBQ verplaatst, de nieuwe datum in de eerste week van September. Even werd er gevreesd voor een dag regen, maar het tegendeel bleek. Vrijdag 6 september was een dag vol zonneschijn. De mooie locatie, Biesenhof te Geleen, bood voldoende ruimte en sfeer om van het fijne weer te genieten. Gehuld in blauwe versiering en met de MAP banner voor de deur werd de Limburgse carréhoeve getransformeerd tot een plek die in het teken stond van samenzijn  en, zoals bij alle MAP evenementen, in het teken van het bedanken van iedereen die zich voor MAP inzet.

Onder het genot van een kop koffie of thee werd de dag  geopend. Het programma was, in vergelijking tot de afgelopen evenementen, iets rustiger. De nadruk nu meer op gezelligheid, het delen van ervaringen en, zoals de naam al doet vermoeden, de barbecue.  Echter was het ook de gelegenheid waar het nieuwe MAP jaar geopend werd. Want ook dit jaar gaan wij samen voor mensgerichte zorg!

Romy en Marcel beten de spits af met het welkomstwoord, samen zorgden zij ervoor dat  deze bijzondere middag plaats kon vinden. Het nieuwe MAP magazine werd gepresenteerd en de deelnemers die al maar liefst tien keer deelnamen aan het onderwijsprogramma werden op een bijzondere manier bedankt in de vorm van het ontvangen van een gouden MAP speldje. Maar niet alleen de MAP deelnemers werden in het zonnetje gezet, ook Sjim en Matthijs werden even naar voren gehaald. Middels een interactieve quiz en lieve woorden werden ze bedankt voor hun enorme enthousiasme, doorzettingsvermogen en passie maar vooral bedankt voor MAP. Want zonder Sjim en Matthijs was deze mooie groep mensen nooit bij elkaar gekomen.

Opvolgsters Eva en Romy presenteerden daarna hun visie op de toekomst.  Een toekomst waarin niet alleen het onderwijsprogramma gaat uitbreiden, maar ook een toekomst waar er meer focus op de persoonlijke groei van de MAP deelnemers komt te liggen. Als er namelijk ook maar iets is gebleken uit MAP is het dat delen gelijk staat aan helen!

Terwijl Eva en Romy het eerste gedeelte van de middag afsloten, werd buiten de barbecue aangestoken. De lange buffettafels werden gevuld met verschillende salades, broodjes en lekkere hapjes. Al snel zaten de meeste aanwezigen op de binnenplaats, genietend van de zon met een goed gevuld bord en druk in gesprek.  Lopend langs de tafels ving ik hier en daar een gesprek op. Persoonlijke verhalen werden gedeeld, er werd gediscussieerd en vooral ook veel met elkaar gelachen. Het voelde fijn om onderdeel van MAP te zijn.

Toen de zon langzaam verdween achter de boerderij liep de middag ten einde. Bij het afscheid werd er handen geschud, knuffels gegeven en hoorde ik vele zeggen:

“Tot de volgende hé!”